Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 12209
Azt hiszem, némileg elszaladtunk egymás mellett a véleményünkkel.

Az nyilván csak egy dolog a sok közül, hogy én miért is ragaszkodom a Poljot kronográfhoz és persze mások szemében ez már akár túlmisztifikálásnak is tűnhet.
De nem azt misztifikálom túl, hogy az akkori seregben micsoda menő márkás órát alkalmaztak. Mert ez mégiscsak egy Poljot volt. (Úgy, mint az NDK-soknál a katonai Ruhla, nyilván ez sem egy nagy név. O.K.) Nem is tudott nagy presztízsű emlékóra lenni, annak tényleg ott volt ejtőernyős deszantosoknál a Certina Argonaut. (Egy ilyen 2500-asom nekem is volt, nem azt ismered Te is ? :)

Mellesleg ez a strapálható darab, amiről én elmélkedtem, valóban ritka.
ha annyi pilóta lenne amennyi ilyen óra, akkor mindenki az utcán G ruhában járna... - Készülj fel erre a látványra ! Illetve szerencsére jóval kevesebb az ilyen óra. Ugyanis jóval több pilóta volt-van, mint amennyi ILYEN Sturmanszki óra. Ez ugyanis csak egy jó hányaduknak volt felszereltségi cikke hivatalból, amit - mint említettem is - egyáltalán nem gyártottak polgári célra (és persze néhányuk pedig más órát kapott, pld. HEUER-t).
És, mivel maga a márka valóban nem nagy név, mindössze ez a ritkasága adja a misztifikálási szándékomat.

A Seiko pedig továbbra is beszerezhető a sarki bótban - bele sza@rás mellett. Na ezért nem fog mondani nekem semmit sem, mindamellett, hogy nyilván jobban megfelel a célra.

Ennyi az egész...

Előzmény: panerai (12208)