Mirrmurr Creative Commons License 2003.03.18 0 0 19
Áve!

Én minden vasárnap megyek szaunába, meg vagyok róla győződve, hogy enélkül mindenféle rontás elkapna. Én a magam részéről nem pártolom az otthoni szaunát a következők miatt:
Tegyük fel, hogy egy szauna, amit pl. a Baumaxban vagy akárhol lehet kapni, 300.000 forint. Én jelenleg a fürdőbe kb. 300 forintért megyek be, a szaunás srácnak jattolok 250-et, de ha legálisan tenném, akkor is fizetnék kb. 900 forintot. 300.000 osztva 550-nel egyenlő 545 meg egy pici, a legális hányados is 333. 545 hétvége (10 év, ha minden hétvégén megyek) alatt fizetném ki a szauna árát, de akkor még nem beszéltünk az üzemeltetés költségeiről, áram, víz, egyéb, ami nem kevés, plusz nekem kellene sikálnom magam után. További komparatív előny a publikus szaunánál, hogy összefutok a haverokkal, hesszelem a csajokat (sajnos kevés van ott, ahova én járok), frankón kikapcsolódom. A szauna mindig tiszta, én még lábgombát sem kaptam el ott, lepedőt adnak, amennyit kérek, a papucsot levetetik belépéskor nagyon helyesen. Ja, a szauna mellé kell egy hideg vizes medence is, mert lehűlni zuhany alatt nem lehet normálisan. Az sem ingyen van.
Vagyis nagyon klassz dolog a házi szauna, de ma igazán luxus ezt otthonra megvalósítani. De mondom, ha lenne rá pénzem, akkor sem építenék magamnak, a társaság miatt akkor is eljárnék a public-ba.