v63 152 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 71322
"Szombaton túrázni voltunk Veszprém és Eplény között. Az aznapi látottak:

Várpalota, 6.16: V46 044, M47 1312
Pétfürdő, 6.24: V43 1195+BDh+Bhv, személy-kereszt

Eplényből Bz 319-cel mentünk vissza Veszprémbe. Volt egy kis melója a jegykiadó embernek, egy rakás túrázó ostromolta meg. Régen lehetett ennyi sok melója. "

Én is voltam azon a túrán és tudom, hogy egy kicsit off, de elmondom. Tehát:

Vp. várban volt a rajt és Eplényben a cél. Úgy döntöttünk, hogy autóval megyünk (Pestről) a cél helyéhez a vá-hoz , onnan busszal Vp közepébe és rajt! Leparkoltam az első csonkavágány mellett, baktól 15 méterre. Jön ki a forgalmász és a következőt mondja: "Fiatal Úr, onnan nagyon gyorsan el kellene állni, mert az rakodási hely, itt nem lehet csak úgy parkolni!!!!! És különben is, látott P betűt valahol????????? Ez nem parkoló, hanem állomás!!!!!!!!!! És örüljön neki, hogy nem zavarom el innen!!!!!!! Mi ezzel szívességet teszünk MAGUKNAK, itt esetleg azok állhatnak meg, akik érvényes menetjeggyel rendelkeznek! Menjen álljon oda a gazba, itt rakodási terület van!

Tudni kell, hogy azon a vágányon, szerintem 10 éve nem járt vonat, amit a rozsdából gondolok. Biztosan ismeritek azt a színt sínnél, amikor marha régen volt használva.

Na ilyen pasi volt ez a forgalmász. Én fogtam magam és arréb álltam, és elsiettem a buszhoz, ami ugye, legalább jár arra. A rendezvény és a fent említett vonat elhaladása után kifejtettem a csókának a véleményemet a reggeli esetről, amit nem mertem megtenni induláskor, mert féltettem a járgányt....

Az a véleményem, hogy amíg ilyen pasik léteznek a MÁV-nál ilyen-olyan beosztásban; és LÉTEZNEK(!!!!!!!!!!!!!!!!), addig csinaélhatnak Bhv átalakítást, remotorizációt, bármit....

Előzmény: IST (71259)