erminavet Creative Commons License 2003.03.10 0 0 71319
Sziasztok!

v_peti (71141)!

A térkép szerint Boszniának van egy kis tengerpartja. Ezt a hajó megkerülheti, de a busz nem igazán. Bár az elvileg megoldható, hogy határ?rök kísérjék át a buszt a bosnyák szakaszon, így az utasoknak ne kelljen belépniük Boszniába. Vagy a buszt is hajóra rakják?
Azt nem tudom, hogy a gyakorlatban ezt hogy zajlik.

OFF

Elég rég volt a kérdés, de talán még nem született teljes válasz. Neum Bosznia-Hercegovina (az itteni rész tulajdonképpen Hercegovina) egyetlen tengerparti városa, bár komoly kikötô ott nemigen van, Bosznia tengeri kijárata így inkább az itt is emlegetett, Horvátországhoz tartozó Ploc*e.

A Neumi szakasz mindkét végén szokott állni két-két határôr (néhány éve jártam ott utoljára), nekünk rápillantottak az útlevelünkre, de nincs komoly ellenôrzés, úgy emlékszem, a horvát, bosnyák kocsikat is megállították. A gyakorlatban amolyan vámmentes paradicsom, Horvátországnál jóval olcsóbb (volt), de asszem Bosznia más részeinél is, ezért ott vásárol be a fél környék.

A hajós kikerülésre nem láttám példát, nem is volna egyszerű, ez a partszakasz a Peljes*ac-félsziget tövében van, ezért alkalmas kikötôhöz meg kéne kerülni ezt a hosszú földnyelvet is. Viszont a horvátok minden további nélkül átmehetnek Neumon át.

ON

ti

Előzmény: v_peti (71234)