fuhur1 Creative Commons License 2003.02.24 0 0 207
Szia!

A "bűz" igaz, bár én repültem már virágillatúban is. Az kellemeseb :) Alegtöbbje szagtalan, vagy fű, szalma szagú.

A sziget felett tekerő vitorlának jóval nagyobb a siklószáma, tehát, ha lerohad, haza tud siklani. A gyalogsárkány pedig behullik a nyaralók közé. Persze, ha van leszállásra alkalmas terület, ....

Mikor repülhetsz egyedül?
Ez sokmindentől függ. Gyalognál az "A" vizsgát követően mehetsz magas startra. Addig csak kb fél perces siklások "S"-elések start, leszállás gyakorlások vannak. Az "A" vizsga (emlékeim szerint) abból áll, hogy bemutatod ezt a kb. fél perces tudásodat többször. Utánna jön a seggre pacsi és mehetsz magas startra. Itt sem egyedül. Az oktató figyel és elmeséli a gondokat, tapasztalatokat. Egyedül repülsz már (gyalognál a kezdetektől fogva) de mindíg van aki felügyel. Tehát, nem repülhetsz úgy, hogy ne legyen a starton egy oktató se! Előfordul, hogy páran lejtőznek, téged pedig az oktató nem enged, mert a tudásod még nem elég ahoz a szélhez, turbulenciához, tömeghez (sokan vannak a lejtőn).

Aztán szép lassan meglesz az első 10 perc (egy startból), később az első termik és lassan-lassan elindulhatsz a sziget felé. :)

Üdv,
Fuhur

Előzmény: makkjozsi (206)