bervas Creative Commons License 2003.02.10 0 0 2216
Apropo kipuff pucolas:
Lenyeges dologra kerdeztel ra. Ugyanis a TLT kortedobja, meg a P12-P21 Baba-dobja az Pannonia dob, amit szet lehet szedni, tehat egyszeruen ki lehet pucolni.
Ha nem folyik semmi, akkor folyekony katrany nincs benne. Akkor a dob vagy tiszta, es ures, vagy jo kemeny koksszal van teli. Meg kell probalni ovatosan kihuzni a furulyat, miutan kivetted a biztosito csavart/patentet. Ha siman kijon, le kell rola pucolni az olajsarat, kokszot. Ha nem, benn marad.
A dobot csak razogatni tudod, meg olyan modon kocogtatni, hogy ne seruljon meg a krom. Ha razogatas kozben valami lotyog benne, akkor az vagy koksz es kiesik, vagy elszabadult lamella, es az mar regen rossz. Ennyit tudsz tenni a krom bantasa nelkul.
Brutalisabb modszer a benzinlampas kiegetes. Az egyik vegebe bele a benzinlampa, vagy acetilenlang, es addig egetni, amig a tulvege fustol. Ekkor ujra kell kromozni. A masik brutal modszer, hogy finoman elvagod a dobot a peremezes menten. Kikotrod, majd erzessel ujra osszhegeszted a ket felet. Ekkor lehet fixalni a kobor lamellakat is.
A telitettseget legkonnyebb a suly alapjan megbecsulni: minel nehezebb a dob, annal tobb koksz van benne. Szamerteket sajnos nem tudok mondani.
Jo szerencset, sikeres banyaszast!

Bervas

Előzmény: Carlosamigo (2214)