sssey Creative Commons License 2003.02.07 0 0 68812
drdoktor:

utaztál már országgyűlési képviselővel vonaton?
én egyszer.
hát a kaller arcát sose felejtem el, mikor a képviselői igazolványt meglátta, szerintem még ma is azt hiszi, hogy vagy kísértettel találkozott, vagy világraszóló szélhámossággal:)
kicsit vitatkozott, aztán inkább hagyta a fenébe.

Cegléd országgyűlési képviselője az előző ciklusban rendszeresen vonattal utazott Pestre dolgozni. Az idei ciklusban nem tudom, de találkoztam már vele azóta is.

Kávási Sándort is rendszeresen lehetett látni a mátészalkai gyorsokon.

E két egyénnél negatív tapasztalatom még nem volt.

Visont egy debreceni képviselővel már igen, igaz csak láttam és hallottam az esetet. Hozzátaszem, hogy nem tudom, milyen szineket képviselt és azt sem, hogy most is az-e.

Egy utolsó időszakában lévő kismama utazott az IC 1. osztályán, de már nem volt ideje helyjegyet vennie, jegye volt. A jegyvizsgáló nem akarta megbüntetni, ezért odament a képviselőhöz, hogy adja már oda a helyjegyét a kismamának és neki pótdíj fizetése nélkül kiadhat egy pót-helyjegyet. A képviselő hevesen tiltakozott, majd a jegyvizsgáló és a képviselő 2 utastársának rábeszélésére kb 10-15 perc múlva ráállt a dologra. Mit mondjak, az egész kocsi szörnyűlködött a képviselő magatartásán. A legszebb az volt, amikor a kismama odament és megköszönte neki, akkor széles mosollyal olyasmit mondott, hogy semmi probléma, csak nem egészen értette, hogy mit is akar a jv.

Az igaz, hogy a jv nem szabályszerűen járt el, de szerintem itt nem is ez a lényeg. Én is ezt csináltam volna ebben a helyzetben.

sssey

Előzmény: drdoktor (68773)