Hermione_Granger Creative Commons License 2002.12.10 0 0 47
A szilveszteri vacsora a szálloda kertjében volt, szabadtéren. Sok-sok asztal körül üldögéltek a vendégek, zenekar játszott, táncoltak, divatbemutató volt, stb., oldalt meg sütötték a húsokat, és egy csomó asztal volt kirakva kajával zsúfolva - fél Kenya jóllakott volna annyiból :(
A zebrasteaket is ott sütötték roston, ugyanúgy, mint nálunk (vagy inkább Angliában...) a rendes steak-et. Hasonló volt a színe, állaga és az íze is. Mivel angol gyarmat volt Kenya, így a gasztronómiában ami nem helybéli, az angol. Nagyon tehát nem lehet meglepődni az ízeken. A zebrahús nagyon finom, ízletes, és leginkább a marhahúsra emlékeztet. (Vagy a lóhúsra, de azt még nem ettem:) Sütöttek egyben nyárson antilopot, az is nagyon finom volt, olyan, mint nálunk a vadhúsok. A legjobb pedig valami egyben megsütött, legalább 30 kilós, hatalmas, tüskés fogú hal volt.
Krokodilt én is ettem - a fiatal krokodil farka körüli húst eszik arrafelé - de nem a szilveszteri vacsorán, hanem később, a medenceparton. Omlós, fehér a húsa, a rákra emlékeztetett.
Rákot is rengeteget ettem (Jambo Prawn-nak hívták, ami vagy tudatos elírás, és akkor jó poén, vagy véletlen, és akkor is:)
Szóval kajálni jókat lehetett, bár a szállodai koszt nem volt túl változatos. Ennek ellenére sikerült híznom vagy másfél kilót, de megérte! :)
Előzmény: satine (46)