Amorf Creative Commons License 2002.12.06 0 0 440
"Az tény, hogy Pimnek sok mindenben radikális nézetei voltak, azonban nagyon nagyon sok mindennel egyet lehetett érteni/el lehetett fogadni amit ő mondott."

Reagálva elefantkillah kijelentésére, igen, valószínűleg igazad van. Pim Fortuynt mégis sikerült démonizálniuk, és végső soron, ugyan közvetve, de meggyilkoltatniuk. Talán csak annyi baj volt vele, hogy a kliséktől megpróbált elszakadni, és a problémákat máshogyan kezelni. A helyettese pl. egy színesbőrű bevándorló volt, az is köztudomású, hogy Pim Fortuyn homoszexuális volt.
Mindenkinek pedig: sommásan úgy összegezhető a véleményem, hogy bizonyos társadalmi jelenségek - pl. fokozódó idegenellenesség, faji alapú zavargások, más, radikálisabb, vagy egész egyszerűen nem megszokott hangokat megütő csoportok/pártok erősödése sokszor azoknak köszönhető, akik felületi kezeléseket adnak különféle szociális, társadalmi problémákra.
Nyilván az sem véletlen, hogy a MIÉP az MSZP-SZDSZ kormány alatt erősödött meg olyannyira, hogy bejuthatott az országgyűlésbe - most még 5,000-el kevesebb szavazatot is kapott e párt.
Valahogy az az érzésem, hogy minél többet hangoztatják, hogy MAgyarországon antiszemitizmus van, annál inkább az is lesz, de ez minden hasonlóra érvényes. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a problémákról hallgatni kellene, nem, de politikai aduként ilyen kérdéseket felhasználni vétek. Ez is kicsit olyan eset, mint a melyik votl előbb: a tyúk vagy a tojás? - az antiszemitizmus vádja, vagy maga az antiszemitizmus.

Előzmény: elefantkillah (418)