Proletkultellenes Creative Commons License 2002.11.28 0 0 710
Igen, megnyílik a HIK, ahova gyakorló műszakiak be sem tehetik a lábukat, csak hallgatók oktatók, és kutatók. Hogy ki számít kutatónak, az egyelőre rejtély. Félek, csak az, aki kutatói státuszon van. Rosszabb esetben csak az, aki közalkalkmazottii (pl. akadémiai) kutatói státuszon van.
Mindez azonban, csak a rosszabbik, a Reviczky utcai szárnyban lesz. Az igazi Károlyi palota, tehát a Múzeum utcai szárny hivataloknak ad majd helyet (hallgatói önkormányzat, a doktoranduszok szervezete stb.) ha egyszer majd kész lesz. Az ugyanis majd csak ezután épül meg, és nincs benne a másfél milliárdban, amiből az OMIKK minden igényét luxusszínvonalon lehetett volna kielégíteni sok évig. (Ja, és a műegyetemi átépítés költsége sincs benne.) Félek, a hivatalok csak úgy férnek el ott, ha szétbarmolják a reprezentatív termeket, a két olvasótermet, a klubot, a tájékoztatás termét stb.
A Népszabiban közölt fényképen figyelemre méltó a műemlék udvarba beleokádott acél-üveg szörnyűség, a lefedés, lezárás. Nyakamat rá, hogy az OMIKK-időkben eszébe se jutott volna a műemléki hatóságnak ezt a szörnyszülöttet oda engedélyezni. Ezt csak valami nagyon kegyetlen kormányzati nyomásra engedélyezhették, mert teljesen hazavágja a műemlék udvart, amelyet rendszeresen jöttek megnézni, fotózni a nívósabb túristák. Az engedélyezése a műemlékvédelem csődje.