Víz Creative Commons License 2002.11.18 0 0 174
Az elérhető, ""apróbb"" élmények sokkolóbbak egy napfényes tengerparti semmittevésnél.
Próbálom kihasználni szép hazánk adta lehetőségeket. Sokszor többet kell készülni egy hazai túrára, mint mikor csak felülsz az előre lefoglalt repülő járatra és más által szervezetten eltöltesz egy-két hetet valahol, ahol nem is érzed otthon magad.
Minden túrát magam szervezek, rengeteget olvasom a hazai turista irodalmat, próbálom önállóan összeállítani az útvonalakat. Szerelmese vagyok a turista térképeknek. Órákat tudok egy térkép fölé hajolva "kirándulni" az íróasztalon. Címszavakban előre felírom ilyenkor az érdekesnek vélt helyeket, bízva abban, hogy lehetőségem lesz egyszer eljutni azokra a helyekre. Érdeklődési körömet nem csak a természetes, hanem az épített környezet is leköti, de jobban elmélyülök egy fa vagy szikla természetadta formáin, mint egy város "emberadta" arculatán. Egy kedves erdei épület, kilátó, kápolna vagy egy egyszerűen kialakított pihenőhely esőházzal inkább az esetem.
Természetesen a jó túra megszervezéséhez kell egy testi-lelki "együtt gondolkodó" társ. Nálunk a munkamegosztás a következő:
- jómagam előre szeretem lerendezni a szálláshelyet,
- az utazást; mivel, mikor, meddig.
- a túrák útvonalát,
- a költségek minimalizálását.
Kedvesem önként vállallt feladata :
- a túrához szükséges dolgok nagyrészének beszerzése, (Az Ő családon belüli "foglalkozása" egyébként PRAKTIKUS)
- a csomagolás,
- a fényképezés.
Ha minden kész, már csak az időjárásfelelőssel kell kicsit huncutkodni, lobbizni és jöhet az önmegmérettetés.
Előzmény: Fatboy Slim (172)