zsuzsa Creative Commons License 2002.11.09 0 0 247
Graff, ha nem tudsz semmit a fajtáról ne kapkodd el. Egyébként én is a www.parrotland.hu-t javasolnam. Ott pl a Don nevü srácnak a fórumban van egy kb fél éves kakaduja. Azt én régi kalitkámat vette meg , mert a Nagy Sándorjaimnak nem igazán ilyen kellett. Tudom, hogy milyen sokáig készülődött a madárvásárlásra. Ha komolyan akarsz magadhoz szoktatott madarat ( egy kakadu ha akarná le tudná csipni az ujjadat, szóval nyilván nem akarsz vad madarat ) akkor NEM plázában vett tudjisten mennyi idős, menynire stresszelt madarat veszel, azok ott lehazudják a csillagot is az égről.
Parrotlandon találsz tenyésztőket, megtudhatod mikor kelnek ki kicsik, nevelnek-e kézzel stb
Valszeg olcsóbb is lenne igy és te sem akarsz kidobni az ablakon 150-200 ezer forintot ugy, hogy nem a lehető legjobb minőséget akarod érte.
A kalitkavásárlásra javaslom a www.diszmadarmagazin.hu -t mármint ott is vannak kalitkahirdetések, amin szintén spórolhatsz, merta Plázákban 100 ezernél kezdődnek a nagymadárnak való kalitkák.

Egyébként minden madártartási tapasztalat nélkül fejest ugrani egy kakaduba, hát az kicsit olyan, mintha első akváriumnak egy 650 literes tengeri akváriumot vennél majd belejövök valahogy felkiáltással:-) Ezek nagyon-nagyon okos állatok és hatalmas lelkük van és amennyire okosak akkora károkat tudnak okozni a lakásodban sőt lelki problémák esetén kitépkedhetik a tollaikat. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egész nap otthon legyenek, kerjük legyen, tágas volier stb ha középkategóriás madárból választanál 1 párt, akkor kisebb lenen a rizikó....

Előzmény: Graff (233)