vau1111 Creative Commons License 2002.11.01 0 0 1734
Úgy látszik, előjött a márkaháború.

Az, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak, erősen tudás és szerencsefüggő. Azért, mert néhány f2-es deszka felpuhult, attól az f2 nem szar. Ha Mistral-al hasonlítjuk, pl. a Mistral Flow néhány évvel ezelőtt (halványzöld, gyönyörű és jó menettulajdonságú deszka) 50 %-os eséllyel néhány hónap után totál felpuhult.

Rétegeket meg biztos nem hagynak ki. Ha a specifikáció azt írja, hogy N db rétegből áll, az annyiból is fog állni. Lehet, hogy kevésre méretezték, de a speckót biztos teljesíti.

Ráadásul mintha egy cég lenne a kettő (asszem a Mistral megvette az F2-t pár éve?). Plusz ugyan ott gyártják a deszkákat, lásd www.fanatic.hu érdekesség rész. Ami eldönti, hogy nagyon jó vagy szar, az az adott szörfös igénye és tudása.

És ami a nagy vitorla kis deszkára téma:
Sokan nem tudják, mi mit bír ki. Nem tudom, az Air2 mekkora, de pl. egy 100 literes deszka simán kibír egy 7.1-es vitorlát (ha jól látom, 115 liter, ami 8.5-9 m2-es vitorlát is kibír!!!). Érdemes azt is tudni, hogy egy deszka csak néhány mérettel megy igazán jól, vagyis ha 7.1-el ideális, akkor 5.5-el még ok., 4.5-el már kényelmetlen.