SZem Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1759
matiK és mindenki, aki nem is sejti, hogy ez hogyan van: ingyen leves nincs. Persze nem muszáj bizonyos helyeken, fölöslegesen nagy összegeket bizonyos szolgáltatásért otthagyni. Énnálam például nem kell fizetni a szemvizsgálatért, a kontaktlencse kontrollokért sem, de elvárom, hogy ezért cserében mindent nálam vásároljanak, lencsét is és folyadékot is. Azt hiszem, nem nagy elvárás azért, hogy a szakmai tudásom legjavát adom ingyért, akkor a termék eladásából származó haszon az enyém legyen. Nem adom drágábban őket, ettől nem kell félni.
Vannak üzletláncok, ahol olcsó lencséket adnak drágán, (bár olcsóbban, mint máshol a jó minőségű lencséket) és a vizsgálatért is fizetni kell. Ha ez nem tetszik, nos ez jogos, válassz másik üzletet (nem muszáj üzletláncot) de akkor legyél hű. Nem fogod megbánni, és az az üzlet sem. De ára mindennek van, AZT ki kell fizetni. Annál többet nem kell, de annál kevesebbért nem kapsz sem minőségi szolgáltatást, sem minőségi terméket.
Nagyon kegyetlen lesz, amit most írok, de ezt szoktam mindenkinek mondani: akinek nincs pénze, hordjon szemüveget. Nem szabad a kontaktlencsével spórolni, mert a vakság a legolcsóbb.

Szóval a válasz: nem, igen, nem :)

Előzmény: matiK (1758)