Tomzi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1727
Ma volt rajtam először gázáteresztő félkemény lencse. Szenvedtem 1/4-1/2 óráig, aztán elállt a könnyem, nagyjából beletörődtem a lencse jelenlétébe. A következők azonban felettébb zavartak:
Néha, mikor tágabbra nyitottam a szemem (ezek szerint a kelleténél tágabbra), becsukásnál éreztem a lencse szélét, meg mintha beleakadt volna a szemhéjamba. Ugyanígy, mikor balra vagy jobbra tekintettem, a lencse széle beleakadt a szemhéjamba, ez bizony kellemetlen érzés volt. A kellemetlenségét talán meg tudnám szokni, de az optikus azt mondta, hogy félkemény lencséknél ez a jelenség mindig jelen van, ráadádul még veszélyes is lehet tágra nyitni a szememet ill. hirtelen jobbra v. balra néznem, mert ilyenkor kimozdulhat a helyéről a lencse, vagy neadjisten le is válhat a szememről.
Ez tényleg ilyen gázos? Én asszem nem igen bírnám ki, hogy ne nyissam a szemem néha tágabbra ill. ne járjon a szemgolyóm állandóan ide-oda. Ilyen vagyok. Ha ez csak átmeneti probléma, akkor még okés lehetne nekem a félkemény. Ha viszont ezzel kell élnem, akkor talán inkább a lággyal próbálkozom.