namam Creative Commons License 1999.03.27 0 0 512
Nem ertem mit csesztetitek annyira Raikut, igaz nem nagyon ismerem elotortenetet. Elolvastam a Himnusz ertelmezest. Kicsit provokativ, ES? Egy csomo mindenben van valami igazsag. Egekig van magasztalva nehany tortenelmi szemelyisegunk es esemeny a tori konyvekben meg a koztudatban. Kicsit azert meg kene kaparni:

Szechenyi, a legnagyobb magyar:
Vizszabalyozas: A Tiszat ugy ahogy van elcsesztek, a neandereket atvagtak es az arterulet negyedere szoritottak be a folyot: eredmeny: bnezzetek a TV Hiradot, 80 %-ban a legnagyobb magyarnak koszonhetjuk. Nem tehet role, mert o nem tudta a kovetkezmenyeket. Az akkori vizepito mernokok viszont mar igen. Amit viszont tudott az a szemelyes motivacio: a vizszabalyozas egyik erve az volt kiszaritsak es ezaltal buza termelesere lehetove tegyek az artereket: az arisztokrata foldbirtokosok szamara, azon az aron, hogy a vizgazdalkodo legelteto parasztok majd szepen elkoltoznek, miutan ehenhalnak a gatepitesek kovetkezteben.

Rakocsi, a szbadsagharcos:
A szbadsagharcnak vegul is vitahtatalna politikai eredmenyei voltak: Karolyinak koszonhetoen. Ami viszont maig tarto hatas: az osszes tortenelmi varat es kastelyt felrobbantottak: turizmusunknak ez enyhen betett, FR es SCO teli van ilyen varakkal es kastelyokkal: mindegyik kastely es kornyeke szep es jol el.

A tortenelem nem SZENT, hanem szimplan tortenelelm