second Creative Commons License 2002.09.25 0 0 214
teletabii

Nyilvánosan nem szívesen ajánlok készüléket, mert nem érzem úgy, hogy kellően megalapozott lenne. Nincs sok tapasztalatom a készülékek minőségét illetően. A török Junkers assemblinget nem érzem olyan nagy gondnak. XBoxot meg Nyíregyházán raktak össze, mégis megvették... Én a Vaillantról nem hallottam még rosszat, sőt... A Wolfot nagyon dícsérte egy kollégám, akinél olyan van. A Viessmann tényleg nagyon drága, és én nem tartom annyival jobbnak. Legutóbb Buderusra kaptam még tájékoztató jelleggel olyan árat, amit elfogadhatónak tartottam, és az is nagyon jó kazán. Válasszatok a leendő tervezővel!
(Elvileg tudhatok tervezőt ajánlani. Hol van az a vidék? Ezt inkább levélben...)

A kondenzációs kazánok általában nem tudnak 90°C-os előremenőt produkálni, de nem is lenne értelme. Az a lényeg, hogy minél alacsonyabb hőmérsékletű rendszert szolgáljon ki. Ez azonban nem kizárólag padlófűtést jelent. Alacsony hőmérsékletű vízzel lehet radiátoros fűtést is csinálni.

"A Buderusnál volt ugyan kondenzációs kazán, de nem is nagyon akartak róla beszélni, azzal hogy túl drága."
Ezt nem is értem, nem eladni akarjá a kazánokat?!

kuoni pasztor

Egy gázkazán felszereléséhez a gázművektől és adott esetben a kéményseprőktől kell engedélyeket szerezni. Az engedélyezésre épületgépész tervező által aláírt terv kell.
Ha kicsi az egyidejű melegvízfogyasztás akkor inkább legyen egy kombi falikazán, ha nagy, akkor inkább tárolós HMV termelés legyen. Ez utóbbi sem feltétlenül csak villanybojler lehet (pl. közvetett fűtésű tároló).

Herr X

Szerintem nem áll le a kazán, ha túl sok gázt kap. Csak égéstermék visszaáramlást érzékel. Az égéstermék összetételét nem tudja vizsgálni. A turbotop ventilátora szívja a tűzteret és "elvisz mindent", a zárt égéstér miatt nem szagolhatsz ki semmit!
Jut is eszembe, a Turbotop eleve képes a tüzelés teljesítményét szabályozni, így ott többlet gázáram nemigen lehet.
Ettől még lehet, hogy a tűzhely van rosszul beállítva. Mindenesetre sokadjára is azt mondom, hogy az nem vicc, hogy a földgáz elégetlenül a helyiség légterébe juthat!!!

Sec.