Modell Kit 1001 Kft Creative Commons License 2002.09.21 0 0 11715
Kedves Levelezők!

Bár tudom, hogy ez a Fórum nem a kereskedők megnyilvánulására lett létrehozva, de személyes megszólíttatásunk miatt most regisztráltattuk magunkat és kénytelen vagyok a következőkben én is hozzászólni:

- 13 éve a magyar vasútmodellezők kiszoláglása érdekében dolgozunk, amely munkánkat nagyon rosszul érinti, ha alaptalanul hírbe hoznak minket.
- A Pályaőr című újságot, igen nagy igyekezettel segítettük, anyagilag támogattuk és igyekeztünk széles körben terjeszteni, üzletünkben és postai úton egyaránt. Párhuzamosan árusítottuk a más magyarnyelvű szaklapokkal.Utóbbiakat azonban anyagilag nem támogattuk.
- A Pályaőr utolsó számainál érezhető "kifulladás" megelőzése érdekében komoly lépéseket tettünk a részünkre szóló vételi ajánlat elfogadása érdekében. (Cégbírósági bejegyzés, szerkesztőségi és nyomdai háttér felépítése stb.)
- Határozott szándékunk volt az eladásra felkínált lap megvásárlása és megújítása. (A MÁV Nosztalgia Kft támogatásával) Az időközben létrejött kiadói jogunkra alapozva több hónapos tárgyalásokat folytattunk, amelyek azonban mind eredménytelenül záródtak.
- A Pályaőr megújításával kapcsolatban igen sok ötletet kaptunk, amelyek nekünk is nagyon tetszettek. Ám a lap korábbi "önzetlen" támogatói bennünk már a vállalkozást látták, és csak komoly ellenszolgáltatás fejében írtak volna a lapnak, készítették volna a fotókat és így tovább.
- A hosszas tájékozódás végeredménye az lett, hogy egy, az elképzeléseknek is megfelelő lapból számonként (nem éppen havonta) minimum egyezer példányt kellene eladni ahhoz, hogy a lap müködtetése nullszaldós legyen.Ez pedig eddig senkinek sem sikerült.
- E.T.-vel való kapcsolatunk pedig kimerül abban, hogy minimális haszonnal forgalmazzuk a lapját. (Előfizetésre olcsóbb, mint üzleti példányként !)
- Végezetül szeretném leszögezni, hogy társaságunk szándéka egy tartalmában (!!!) és formájában is megújoló "Pályaőr" müködtetésére változatlan. További pénzügyi veszteségeket azonban nem áll módunkban vállalni.