Bogyó-2 Creative Commons License 2002.09.01 0 0 137
Én se tudom, miért nem jutottunk be Füzérradványon, mi egy lelket nem láttunk. Mondom már késő délután volt, de a kapu mégis nyitva maradt. Ezért be és ki tudtunk jönni, de nem találkoztunk senkivel.

Hát az Ördögvölgyről nem tudtunk. Igazából a Bodrogközbe mentünk négyen egy itt lakó volt iskolatársunkhoz, és az ő javaslatai alapján indultunk el erre-arra. Tehát két nappal előzőleg még nem tudtuk, hogy a Zemplénben fogunk csavarogni, azt se hogy csavarogni fogunk, ebből adódóan eléggé felkészületlenek voltunk, csupán az ő helyismeretére alapozva indultunk el. Ő egyébként széphalmi, de most Ricsén él. De azért jó volt, nyilván hagytunk ki dolgokat. De ide még biztos jövünk.

A telkibányai temetőt az akkor erős eső, Kékedet, László-tanyát idő hiányában Füzérradványra cseréltük. A gyalogtúra meg bizonytalannak tűnt, hogy megéri-e,lusták is voltunk nyilván. Kékednél egyébként a sulitársunk valami kapuról is beszélt, ami vagy nyitva van, vagy nem. Hollóházából amit láttunk, az nem tetszett, de nyilván akkor nem láttuk a lényeget, hiszen csak a porcelángyárnál álltunk meg.

Nem is biztos, hogy muszáj lett volna mindent egy napra besűríteni, most ennyire futotta. Mindenesetre szép helyek, valószínűleg jövőre is megyünk. Ha addig még tudtok más látnivalót is, szívesen elfogadom a tanácsokat.

Ja! A jegesbarlangnál voltunk, itt egy Mátyás-király kútja is van, meg egy a régi időkből ittmaradt, az erdész-bányász testvéruségről szóló tábla. Szerintem nem kihagyhatatlan ez se, de egy kis megállónak érdekes. A kazettát meg tényleg megkeresem.

Előzmény: Tepe (136)