Güsziológus Creative Commons License 2002.08.26 0 0 1825
Üdv. Mindenkinek!

Bekukkantottam ide is, én is csatlakozom azokhoz, akik jó ötletnek tartják Larzen kezdeményezését.

Ha úgy adódik én is hozzászólok, bár most más ösvényeket taposok. Felkészülésként, az esős időszak után beindultam egy kis laza DDP szakasszal (Szekszárd - Mőcsény) és azt hiszem, nem is hagyom abba. Csodás útvonal, kiváló jelzések. Szálka község maga a "paradicsom".

Kellemes környezetben, az SK által is becserkészett csárdában elfogyasztottam egy babgulyást két sör társaságában. Még jó, hogy innen lefelé vezetett az út, így sikerült elérni a vonatot Mőcsényben. Meleg is volt!

Ha belefér a topicba, akkor rendszeresen beszámolok a bélyegzőhelyek állapotáról és az esetleges problémákról.

Szekszárdon nem probléma bélyegezni, a vasútállomás és a buszvégállomás egymás mellett van.
Szekszárd csodás.
Szálkáig nincs probléma, a DDP - RP-DDK kereszteződés, ha nehezen is, de becserkészhető. A jelzés megbújik a fák között, de van.
Ettől a ponttól Szálkáig lejtős, erősen agyagos az út. Ráadásul vizes is. Még délben is harmatos volt a fű.
Szálkán a Horog csárdában van a jó állapotú körbélyegző. A füzetben Tói vendéglő van, de hogy miért nem lehet nevén nevezni azt, ami a térképen is fel van tünteteve, az talány. (Az Ófalu rubrikában ott van a presszó neve!) Érdemes betervezni egy kis megállást.
Szálka után aszfalt, de a völgy és a tó csodás.
Mőcsény kedves kis falu és DDP-s bélyegző is van a vasútállomáson. Sajnos a Kálváriát ki kellett hagynom, mert a helybéliek elirányítottak egy susnyásba. Mire megközelíthettem volna a másik irányból, már indulni kellett, mert a vonat nem vár.
Szekszárdon 300-ért mérik a vöröset az állomáson.