tüzes fal Creative Commons License 2002.08.24 0 0 119
"Érdekes ez a jobbos kettős mérce!! Az nem zavart, míg 4 évig a Fidesz érdekeltségébe tartozó Happy End csinálta."

Visszakerestem, de sajnos nem találtam olyan adatot, miszerint a fidesz kormány augusztus 31-én, amikor semmiféle ünnep nincs, tüzijátékot csinált volna. Melyik évben volt ez?

Amellett a baloldal hazugságai közé tartozó Happyendes lózungok nyomán nem látok konkrét ügyet amiben elmarasztalt volna bárkit is a bíróság. Köztörvényes bűnözők csak az mszp soraiban vannak, lásd boldvai és csapata, a vecsési 10 milliárdos számlagyár...

De ha végül igazad lenne és a fidesz tényleg azt csinálta 4 évig amit most az mszp csinál, akkor minek szavaztál rá? Vagy ez olyan dolog, hogy az elődök hibái úgymond legitimizálják a következő kormány baklövéseit? Mást se hallottunk négy évig, amikor a fidesz valamilyen előző kormányzati ciklusban elkövetett visszaélést emlegetett, hogy nem a múltal kell foglalkozni, hanem a jelenben megcsinálni rendesen a dolgokat.
Most meg furcsamód az mszp ugyanezt csinálja.
Ez a kettős mérce te is láthatod.

"Akkor miért nem emelted fel a szavad?? És mellesleg van ok!"

Ha tudtam volna visszaélésről felemeltem a szavam.
de had ne fogadjam már el a hetiheteses medgyesi valagrendes emberkék homályos szardobálásait megtörtént tényként.

"1, Az ország nem szakíthat meg egy több évtizedes hagyományt, tehát ha késöbb is, de meg kell tartani a tűzijátékot. "

1. Az országban nem az a hagyomány, hogy 1 évben egyszer mindenképpen tüzijáték kell hogy legyen.
Az országban az a hagyomány, hogy augusztus 20-át meg kell ünnepelni. Ez meg is történt, az aug 20 ünneplés nem egyenlő a tüzijátékkal, mint ahogy karácsony sem egyenlő a szaloncukros papírral.
Az árvíz jött és a kormány életében először józan lépésre szánta volna el magát. Azt mondta amivel minden jóérzésű ember egyetértett, miszerint a tüzijáték és az állami ünnepség pénzét inkább átutalja az árvízkárosultaknak. Ezzel még a fideszesek is egyetértettek kevés kivételtől eltekintve, mert mivel lehetne méltóbban megünepelni az államalapítás ünnepét mint egy olyan lépéssel amiben a nemzet a bajbajutottak segítségére, egységben lemond a színpompás ámde haszontalan durrogtatásról és a pénzből tényleges anyagi segítséget nyújt a rászorulóknak. Ez jelképezte volna az emberek számára, hogy a bajbajutott kissebbségre odafigyel a többség és nem fontosabb a tüzijáték megrendezése, mint a bajbajutottak kártalanítása.

"2, A tűzijátékkal megünnepeljük, hogy elvonult az ár, és megköszönjük a katonáknak és a lakosságnak az árvíz megelőzéséban nyújtott segítséget"

Nem tudom mit kapott volna a fidesz kormány, ha a tiszai árvíz levonulását tüzijátékkal ünepeli meg, de szerintem nem tette volna zsebre.
Főleg ha belegondolunk, hogy a gátlástalan párt-kereskedelmi tévések azon rágódtak, hogy még nem érkeztek meg az újjáépitett házba a parkettások.
Na most kiváncsi leszek, hogy mikor érkeznek meg, nem a parkettások, hanem a kárfelmérők.
A medgyessi kormány alkalmatlanságát jelzi az is, hogy az árvízkárosultak megsegítésére összesen 500 millió forintot volt képes átutalni, mikor az előző kormány árvízei idején ez az összeg egy napi védekezés költségét sem fedezte.
A miniszterelnök nyaralgat, majd nagysokára szépen lebarnulva hétvégére haza is ért a riviéráról. arra viszont már nem volt képes hogy kimenjen a gátakhoz. Igaz a hétvégén a miniszter asszonynak kerítettek egy biztonságos csónakot, amiben 5 perces nyilatkozat erejéig vizre mert szállni 1-2 tévéssel.
Szerintem végső soron nem nevezhető agyilag 100%.os-nak az olyan kormány aki egy természeti csapás után az ünneplést előtérbe helyezi a károk elhárításával szemben.
a Gemenci erdőben naponta állatok százai pusztulnak el az élelemhiány és a mentésre fordítható keretek hiánya miatt, de Pesten fontosabb hogy tüzijáték legyen.

Előzmény: BoGar (118)