Bagira1 Creative Commons License 2002.08.01 0 0 30
Ezt talaltam.
ZÖLDDIÓ CUKORBAN szirup:1l vízhez, 2,5kg cukor, fahéj, szegf?szeg
A gondosan kiválogatott, szép nagy, teljesen ép diók mindkét végéb?l levágunk egy kicsit.Ha köt?t?vel át tudjuk szúrni, akkor alkalmas az eltevésre.Tálba tesszük, leöntjük tiszta vízzel, és a vizet mindennap cserélve 10 napig áztatjuk.A tizedik napon 15 percig forraljuk.Lesz?rjük róla a vizet, majd 24 órát hideg vizben hagyjuk, majd lesz?rjük. Szirupot f?zünk, melybe izlés szerint egész fahéjat és szegf?szeget teszünk. A szirupot forrón a dióra öntjük, másnapig állni hagyjuk benne, másnap lesz?rjük.Ismét felforraljuk,kis ideig f?zzük, hogy bes?r?södjön és forrón a gyümölcsre öntjük.Ezt a m?veletet még 2x megismételjük. A 4-dik felforralásnál, mikor a szirup már teljesen s?r?, 10 percig forraljuk benne a diót. Forrón üvegekbe szedjük, ráöntjük a forró, s?r? szirupot és száraz dunsztba rakjuk.
Előzmény: hajnici (25)