Simply Red Creative Commons License 2002.07.27 0 0 108
Kedves Szögrágó!

Nem hinném, hogy az analógiád helyes, vagy egyáltalán a véletlen sorozatokal kapcsolatos gondolataimhoz illő lenne. Mindössze annyit akarok tulajdonképpen mondani, hogy annak a fotonnak, amelyik átmegy a polarizátorokon más fizikai tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint annak, amelyik elnyelődik. És a természetnek egy olyan elméleti leírása, amelyik nem tükrözi ezt a különbséget, számomra nem tűnik teljes elméletnek.
A feldobott pénzdarab esetén a kezdeti feltételekben találjuk meg ezt a különbséget. A Brown mozgásnak, amely előszőr ugyanilyen érthetetlen volt, az anyag atomos felépítésében találtuk meg az okát, egy olyan felfedezésben, amely óriási jelentőségű, és amelynek a tudományos értékét ma senki sem vonja kétségbe.
A fotonos kísérletben ismét egy tisztázatlan véletlenszerű folyamat szerepel, amely nem nagyon különbözik a Brown mozgásétól, úgyhogy számomra teljesen természetes, és a tudományos tradícióknak megfelelő, hogy ezeknek véletlenszerű fotonkísérleteknek a Brown mozgáséhoz hasonló magyarázatát keresem.

Előzmény: Szögrágó (107)