andreja Creative Commons License 2002.07.16 0 0 266
A sajtnal rakas dolog lehet, ami miatt nem lett jo. Azert 7 literbol majdnem egy kilos darabnak kell kijonnie, akarmilyenre is sikeredik.
De a sulya a leszures es sajtolas utan mar szamottevoen nem valtozik, ugyhogy ha rossz a kihozatal, akkor a kimelegitessel bezarolag kell keresni az okat.
A sajtkeszitesnek van meg egy fontos momentuma, nem emlekszem, lehet, hogy kihagytam anno: egy fuzet es iroszerszam kell hozza, es minden darab keszitesekor _mindent_ fol kell irni:
datum, tej mennyisege(hany napos stb), hasznalt kultura anyaga es mennyisege, oltasi hofok, olto anyaga es mennyisege, oltas idotartama, alvadek apritasi merteke, utomelegites hofoka es idotartama, utosajtolas modja es idotartama, sozas modja es merteke, izesites modja es merteke, utoerleles korulmenyei stb.
A harmincadik utan lehet, hogy okosabb leszel, az elsot se dobd ki, probald meg kisutni kis olajon tepsiben, natur.
Előzmény: barni_boci (264)