Dulifuli Creative Commons License 2002.07.10 0 0 495
"Természetesen a relativitáselmélet több hipotézisre is támaszkodik (hármat is szokás emlegetni), de ez még véletlenül sem a relativitási elv!"

Ha úgy érted, hogy az elmélet nem az elvre támaszkodik, akkor erre csak azt tudom írni, hogy ilyen szemenszedett hazugságot még nem láttam ebben a topicban.

"Na most hasznos lenne, ha a továbbiakban NEM a relativitási elvet szidnád, ha egyszer nem azzal van bajod. (Vagy ha azzal is bajod van, akkor állj elő vele!)"

Már kifejtettem, hogy mi a bajom vele.

"Sajnos a szövegeidből temérdek sok más ilyen félreértés is süt, és nem a helyes viselkedést mutatod (a kérdezést, vagy alapos utánajárást), hanem hülyeségnek cimkézed az általad félreértett relativitáselméletet, és hülyéknek az általad meg sem értett fizikusokat."

Nem tudom, hogy ezt honnan szedted. Nincs kedvem összeszámolni, hogy mennyit kérdeztem eddig. A rel. elméletet meg lehet, hogy nem értem teljes egészében, de túlzás azt állítani, hogy félreértem.

"Képzeld el, hogy egy optikai laborban elindítasz egy-egy lézersugarat jobbra és balra. Mindkettőt levegőben, szóval közel c sebességgel halad. Szerinted mit mond a relativitáselmélet, hogy ezek milyen sebességgel távolodnak egymástól a labor vonatkoztatási rendszerében?"

Nem vagyok szakértő abban, hogy mit mond az elmélet, de szerintem csak az lehet erre a logikus válasz, hogy a labor rendszerében közelítőleg 2c-vel.

Előzmény: DcsabaS_ (477)