quasimodo_rr Creative Commons License 2002.07.04 0 0 438
Kedves Shane99!

Friss élményekkel tudok szolgálni San George Öbléről és a két panzióról is.
Kedden jöttünk vissza két hét után, és felhőt is alig láttunk.
San George egy eldugott kis település Korfu északnyugati partján egy festői öbölben.3 km-es homokos partján csak mi voltunk magyarok, meg egy itt dolgozó srác. Csendes, nyugodt, talán túl csendes is a környék, csak a tavernák meg a bárok tartanak nyitva 11 után, a supermarketek (kis ABC-k)10 után már pakoltak befelé a boltba.
Nincs nagyon kiépülve, ezért még nem is olyan felkapott, nagyrészt németek vannak itt, azok is az idősebb, nyugodtabb fajta. Ja meg csehek, többször kevertek össze velük bennünket is, a (számukra) hasonló nyelv miatt.
Mi az Athinába mentünk volna az általad is említett utazási irodával, de az ottani repülőtéren derült ki, hog egy másik apartmanba (Christina) tettek át bennünket, mert már az előző héten is panaszkodtak a nagy zaj, meg a festékszag miatt a finnyás németek, meg visszakövetelték a pénzüket, úgyhogy bennünket már egyből a Christinába vitt egy taxi a repülőtérről.Ez egy kicsit beljebb van a strandtól
de csendes nyugodt helyen, a település szélén, olajliget mellet. Szuper jó, kellemes helyen. A magyar katalógusban nincs is benne. Megnéztük az Athinát is; kiderült, a háziak építkeztek, de már befejezték, és az Iroda képviselője (Mariann)szerint is átmehettünk volna (közel a strand, nagy szobák) de a másik már szimpibb volt. Hazafelé jövet tudtuk meg, hogy az Iroda fel is bontotta velük a szerződést. Bár mi egész idő alatt figyeltük, amikor arra jártunk, mégsem hallottunk semmi zajongást. (Az is lehet, hogy csak valami belső konkurrenciaharc volt).
A másik panziót is megnéztük (Vrachos), mert az is szóba került a választásnál, de az jó, hogy kimaradt. Tényleg a strand legvégén van, de úgy, hogy utána már csak a sziklafalat látod, és a part ottani része sem az igazi már. Ennek ellenére nagyon ajánlom ezt a kis öblöt, mert ugyan kicsit hidegebb a víz, mint máshol, de kristálytiszta!, és csendes (a víz is). Gyönyörű a környezet, hegyoldalak veszik körül, enyhe a szellő is, és a nehéz erdei, virágillatos levegő.
Szóval CSODÁLATOS hely. Hazafelé tudtuk meg azt is, hogy ismét lesz négy magyar a parton a domboldalon két apartmanban, de ezek sincsenek benne a magyar katalógusban. Ha érdekel még valakit valami, szívesen válaszolok, még frissek az élmények. Képeket is tudok küldeni. Tavaly Krétán voltunk Gouvesben (Iraklion és Hersonissos között félúton), még arra is emlékszem.
Mindenkinek jó utat és nyaralást kívánok (aki még előtte van).