Ragiku Creative Commons License 1999.03.20 0 0 130
Kedves Zsoltu,
Leveled még nem olvastam el. Hogy miért az most bonyolult.
Kérdezed zenész vagyok-e?
Hát ki nem az?
5 éves koromban már a Tante Margaretnál tanultam zongorázni. Igaz a vizsgán belesültem a Burgmüler Op. 130-ba. De metségemre legyen mondva, hogy a hátra lévö részt elénekeltem.
6 évesen ugyan ez történt velem valam Elgar dallammal, igy muzsikus karrierem 3 évig zátonyon volt. Ekkor kerültem az akkori katolikus internátus iskolai kórusába. Innen pályám töretlen. Közben megtanultam cserkészkürtön, majd próbálkoztam pisztonnal is. Városi lakó lévén a szekrényben való gyakorlás villámszerüen a kedvemet szegte. Zenei karrierem kiteljesülése, hogy Vaszy Viktor felvett a Vasas Kórusba (de régen volt) ahol az orvosi torokvizsgálaton a csodámra jártak. Tenor torokkal énekeltem baritont. Ezek után a zenei elhivatottságom a zene hallgatás lett. Itt értem el eddig a legkomolyabb sikereket.
A znészségemröl ennyit.
A Törzsasztallal kapcsolatban 2 dolog lenne itt ami számomra említést érdemel:
1. Inkább kérdés. Mi értelme van a regisztrációnak? Az és annyi néven regisztrál aki és ahányon akar. csak vegyük az én példámat. Nem tetszettem, kizártak, 2 perc és visszajöttem. Ha egy Fórum bogus nevekre épül akkor ott minden bogus.
Van egy sanda gyanum, hogy a regisztráció a T. Igazgatóságnak kell. Igy igazolja a hirdetók felé a l˙togatottságot. Igen ám, de a technikailag laza követelm3nyekkel a T. Igazgatóság önmagát és a vevöt "bugizza" meg. Nem ér a regisztráció semmit, még is minden egyes téma minden egyes levél írásakor jelszót kell produkálni. Esetleg egy szigorúbb regisztrációval és belépésenként egyszeri jelszóval valósabb, biztonságosabb és flottabb lenne a Törzsasztal. Magyarul ha benn vagy akkor mehetsz fel, le, amíg ki nem lépsz. Persze ez csak az én... na mindegy.
Ehhez a kérdéshez kapcsolódik szintén, hogy annak regisztrlod magad aminek akarod. Lehet egyszerre akár 25-30 neved is. Ezt mindneki tudja. Még is miért olyan fontos megtalálni a fiktív mögött a valósat. Mikor ide belépsz, tudod, hogy egy virtuális világban vagy és még is fontos az, hogy valakit Várady-nak, Pagonynak, Budainak, vagy Zoltay-nak hívnak. Továbbá, ha tudod, hogy az illetö Kulcsibrák Etelka akkor mi van? Ha nem ért veled egyet, éjszaka odamész és bedobsz egy téglát az ablakán? Megvered? Leköpöd? Elküldöd a mamába? És akkor? Majd ö is elküld, hiszen ha neked sierült megtalálni LELEPLEZI, megszégyeníteni, ö is képes erre. Mi értelme tehát?

Kicsit kilóg a sorból a provokáció kérdése.
Nem kellene elöbb megtárgyalni mitöl lesz egy vélemény provokáció? Nem tetszik a magyar Himnusz? Hát Istenem, nem tetszik. Szomorü, dekadens, stb... Ez a véleményem. Egyeseket, sokakat iritál. Provokál? Na és? Mást iritálja a hagymaszag. A hangos rádió. A kék köröm. Istenem. Nem szereti. Én sem a Himnuszt. Semmilyen pátoszt. Bün ez? Kell szeretnem a Himnuszt? Kell tisztelnem egy országot amelyik még most is rúg - nem belém, csak - felém? Mindez provokáió? Nem uraim, ez vélemény. És hol mondja ezt el a szerencsétlen halandó, ha nem itt, arctalanul és névtelenül? Felelöség nélkül. Miért rosszabb ez, mint minösíteni, elmebetegnek hívni, szemetezn, disznózni, kurvaanyázni, vagy netántán balkánozni a másikat.
Miért?
Eszetekb jutott-e, hogy miárt jöttek el olyan sokan?
Kalandvágyból.
Egy lófaszt.
Mert féltek.
Féltem. Féltettem a keresztényi hitemet és a nem keresztény feleségemet. S, ha otthon lennék most is félnék.
Na, mára ennyit.

Illetve: A mosckosszájúak, mosckoslelküek meg nem érdekelnek.
Azoknak period.