szenyor Lopez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 43
Ne érts félre, én is a környezetvédelem híve vagyok, de NEM a Pepsi a környezetszennyezés legfőbb okozója. Kissé nevetségesnek tartom az ilyen bojkottokat, mivel rengeteg más helyen lehetne sokkal nagyobb eredményeket elérni. A Pepsi lépése nagy visszhangra talált, főleg az internetezők körében, de amiknek nincs ilyen nyilvánossága, amellett a "tájékozott" ember szó nélkül elmegy. Említettem a kisméretű csokikat. Azok ellen miért nem szólaltok fel? A joghurtok? A mindent elborító minél dizájnosabb csomagolások? Ezek miért nem keltik fel a figyelmet?

"Ezt sem így látom, de tény, figyelni kell a vásárláskor, és nem a legolcsóbb dolgokt kell megvenni. Pl. nem az olcsó pille palackos kólát, hanem a drágább visszaválthatót. (Drágább, mert a másik cég terméke.)"

Nem erről beszélek. Amíg az élelmiszerek ízét és színét mesterséges adalékokkal erősítik, amíg a felvágottak egyre silányabb minőségűek, amíg a kakaó egyre "gyengébb", amíg a számítógép alkatrészek egyre hamarabb mennek tönkre, addig ez nem emelkedő minőség. Ezek (is) hozzájárulnak a környezetünk szennyezéséhez és persze más hatásai is vannak, amik nem ebbe a topicba valók.

Ja és nekem a Pepsi ízlik, de megiszom a Cocát is. Bocs :) Mindenesetre üvegtől függetlenül azt veszem, ami számomra nagyobb élvezetet nyújt.

Lopez

Előzmény: Konrad (42)