Chess Creative Commons License 2002.05.13 0 0 440
Az LD értékeknél pont fordítva látom amit írsz. A dermális annak a legnagyobb probléma aki napokig vagy hetekig dolgozik a szerekkel. Vagy hetekig zöldmunkázik, kapál stb. Előbb vagy utóbb jut a bőrére is, összeszedi,bármennyire is vigyáz. A kórházi esetek túlnyomó része közülök kerül ki. A "házi" nagy probléma többnyire a véletlen beleivás, mert nincs elzárva, mert megy a cserebere néha üdítős üvegekben is. És itt az LD50 érték keményen számít, amit a szerves oldószer jelentősen tetézt.Soha ne tegyen senki ételes-italos edénybe vegyszert !!
A felszívódás, és főleg a szisztémikusság pedig azt jelenti egy szernél, hogy a hatóanyag bekerülve a növény szállítószöveteibe ott a nedvkeringéssel általában növekedési irányba elmozdul. Csak a növényben való viselkedést jelzi és nem sok köze van az emberi bőrhöz.
A DDT, amiért Nobel díjat adtak, egyébbként azért volt szuper anyag a maga idejében, mert a melegvérűek bőrszövetén alig jutott át.
Az étkezési várakozási időket az üzemek jól betartják és ellenőrzik is őket. Amikor üzemben dolgoztam mint alkalmazott soha nem mertük megszegni, mert a bőrünkre ment a dolog. Nem rte meg. De egy házikertben bizony könnyű kísértésbe esni. S akkor még nem beszéltem az elsodródásról, ami a sokféle egymást érő növénynél szinte kikerülhetetlen. Otthon is mindig húzkodom permetezéskor a takargató fóliáimat és a legrosszabbkor a szél felemeli. Chess
Előzmény: frimi (429)