somap Creative Commons License 2002.05.02 0 0 216
Szia 111!

Én mindig "mozgattam" a fát. Én "mártva" locsoltam. Van egy nagy lavórom és beleteszem a fákat úgy, hogy a víz ellepje a földlabdát. Utána hagyom, hogy a felesleges víz kifollyon a tálból és csak azután teszem vissza a fákat a helyükre. Én speciel Carmonával kezdtem ezt a hobbit amire mindeki azt mondta, hogy "szép fa, de két hónap után kidobhatom". Ennek már 5 éve. Azóta szaporítottam róla egyedeket. Teleltetés volt a legcikibb. A szakkönyv azt írja, hogy 15 fok alatt megdöglik, de kivállóan telel 18 fok körül. Olyan ablakunk volt, hogy a két ablakszárny között elfért a fa. Oda tettem télre. Többször előfordult, hogy a tál hozzáfagyott az ablaküveghez, tehát kb 0 körüli hőmérséklet lehetett a fa körül. ÉL a fa, lehet hogy nem olvasta a róla szóló szakirodalmat? :-)
A fádat ha jól csinálod nem fogod elveszíteni. Figyelj rá és szeresd. Ez az egész hobby lényege. Szeretni kell a természetet a fákat. A növények meghálálják a törődést.
Nekem délelőtt árnyékmentes volt a serissa helye viszont délután félárnyékos. Nálam bejött. Ahol a legtöbb szobanövény jól érzi magát ott a serissa is biztos elél.
Kérdezz bártan! Nem lehet butaságot kérdezni, csak esetleg bután lehet feltenni a kérdést.
Somap

Előzmény: TopGun111 (215)