Daikini Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3641
Kell Manager? :-))
Sztm jo otlet, es nem is olyan orultseg. Mindenesetre biztosan kiprobalnam.

Kicsit a topichoz is hozzateve:

Hallottatok mar Gautama Buddha joslatarol, hogy a buddhizmus (ertem ez alatt az akkori szerzetes rendet), amit letrehozott 1000 evig all fent a maga valojaban? Amikor letrehozta az apacarendet, modositotta 500 evre.

Felig-meddig egyetertek, hiszen az eredeti buddhizmus par dologban elter a mostaniaktol, persze gyokereiben meg megmaradt. A kulturalis keveredes csak kozrejatszott valamit a valtozasokban. Nem mondanam, hogy hatranyara.

A masik viccesebb joslat azt hiszem a '10-es evek elejerol szarmazott egy sci-fi irotol, akinek mar elfelejtettem a nevet: Magyarorszagon 2000-re a buddhizmus lesz a legnepesebb vallas. :-)
Azert erdekes belegondolni. Mi lesz a vallasok sorsa? Plane most, hogy szinte evtizedek alatt totalisan megvaltozik a vilag... 20 eve meg szinte alig volt europaban hallhato a buddhizmus tanitasa, ma csak karnyujtasra van, es az autodidaktak is konnyen hozzajuthatnak irasos anyagokhoz. Kivancsi leszek mennyire lesz elterjedve a tobbi tavolkeleti vallassal egyutt. Mindenesetre drukkolok. :-)

Előzmény: Törölt nick (3636)