Derek Creative Commons License 2002.04.04 0 0 30
"egyebkent a fidesz mar torgyan kicsinalasa utan megelozte az mszp-t az ertelmisegiek koreben, de nem hiszem hogy az szdsz+mszp-t tudna utni"

Nem ertem ez miert annyira fontos. Aaz MSZP-nek eppen az lenne az erdeke,hogy ne annyira az ertelmiseg koreben legyen nepszeru,nem is ez a legnagyobb szavazo tomeg, hanem azok koreben akik koreben a szocialista partok leginkabb befolyasosak Europaban,vagyis a az alkalmazotti, munkasretegek es kisegzisztenciak koreben.
Ugyhogy a jobboldaliaknak arra a felvetesere , hogy lam az MSZP nem olyan nepszeru az ertelmisegiek koreben ,hga en szoci politikus lennek azt mondanam, na es, nem ok a mi legfontosabb celkozonsegunk,hanem eppen az alacsonyabb vegzettseguek,hiszen a baloldali partok mindenhol a vilagon elsosorban az o erdekeik kepviseletere jottek letre, illetve pont ezek a retegek hoztak letre ezeket a partokat.
Azmar mas kerdes ,hogy nalunk eppen ez a reteg a legdepolitizaltabb, dehat ebben eppen a szocik elodei a ludasok. Volt MO-on 800 ezres munkaspart eros szervezett munkassaggal a hata megett, talan nem kellett volna ezt akkoriban felszamolni.
Igy aztan a szocik kb ugyanannyira ertelmisegi part ,mint a tobbi,kiveve a kisgazdakat.

Előzmény: Első Polgár (28)