kvte Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1089
Törlesztem az adósságom 2.

Kéktúra - futás, 6. nap (szombat)
Mátraháza - Nógrádsipek

A szombati, hatodik nap volt a futás esőnapja. A korábbi szakaszokon is esett rendesen egy-két órán keresztül, de olyan, hogy szinte végig hulljon az égi áldás, még nem volt. És akkor jött a szombat... A tegnapi fáradtság után kissé később indult útnak Matyi. A zárva talált Vörösmarty th. után következett a Csór-hegy összedőlt kilátója. A csúcsra érve esett le neki, hogy erre a Mátrabérc túra megy, a kék nem, tehát irány vissza...

Nyírjes és Galyatető között néhol dagonyázni kellett a sárban. Viszonylag könnyeb rész jött Ágasvárig, ahol 11 előtt járt. Két km-rel később egy nehezen járható erdőirtás jött, aztán irány Mátraverebély. Továbbmenve Sámsonháza, Nagybárkány, a Tepke (ahol többször beállt a lába), majd egy hosszabb szakasz a Bableves-csárdáig.

Kellemes, könnyen futható volt az Alsótoldig tartó aszfalt, legalábbis a szemerkélő esőhöz képest. Hollókőig sáros volt, Hollókő után nagyon sáros, kimerítő. Ez az utolsó rész a terepviszonyokhoz képest rengeteget kivett belőle, ráadásul a jelzések sem voltak ideálisak a futáshoz.

Este ötfős különítményünkkel látogattuk meg Matyit, vittünk neki paprikapálinkát, hogy gyorsabban fusson, valamint estig beszélgettünk az eddigi szakaszokról.

kvte