luyo57 Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4001
3.199 Az Írás birtokosai között akadnak olyanok, akik hisznek Istenben, és ami leküldetett hozzátok, és ami leküldetett hozzájuk; akik alázatosak Isten iránt, s akik nem kótyavetyélik el potom áron Isten jeleit. Nekik meg lesz a fizetségük Istennél. Isten gyors a számvetésben.

3.64 Mondd: "Ti Írás birtokosai! Jöjjetek egyezkedő szóra közöttünk, és közöttetek! Csupán Istent szolgáljuk, semmit nem állítunk társként mellé, és hogy egymás között nem teszünk meg egyeseket Isten mellett urunknak!" Ha azonan elfordulnak, akkor mondjátok: "Tanúsítsátok, hogy muszlimok vagyunk!"

3.113. Nem egyformák. Az Írás birtokosai között van egy szilárdan hívő közösség, amely Isten verseit recitálja az éjszaka óráiban, s a földre borul.

A régi küldöttek által az emberekhez leküldött írások részben elvesztek, a többit emberek átszerkesztették, más nyelvre fordították, és ezek így maradtak fenn. Nem lehet elkülöníteni, hogy melyik Isten igéje, és mit tettek hozzá az emberek. Az újszövetség korában nem létezett a Korán, és bár utalás van a később eljövendő prófétára, nem csoda, ha abban az iszlám mibenlétéről nem találsz véleményt. A kereszténység később "Mohammed hamis próféta tévtana" néven emlegeti, azt hiszem mindegyik vallás sajátja, hogy a magáét előbb helyezi a többihez képest. De az iszlám tiszteli a régi prófétákat, (Mohammedet sem tartja többre, mint a többit, csupán annyit állapít meg, hogy ő az utolsó, akinek Isten leküldte az Igaz Koránt), és tiszteli az Írás birtokosai közül azokat, akik hisznek.

Előzmény: fordfairlane (3980)