Macimedve Creative Commons License 2002.02.06 0 0 236
Ilyen festékkeverő és spraybetöltő kismillió van a városban. Én pl. az Andor utcaiba szoktam járni. A Fehérvári úti kereszteződés környékén van, valami Műegyetemi technológiai park, ott hátul az udvarban van a festékeverő. Ki van táblázva, csak figyelni kell. Ha viszel színkódót az alapján keverik le, (legtöbb autóba bele van ragasztva valahová, vagy a szervízkönyvben van, ha nem tudod hol van, az ott lévő rutinos emberke általában megmondja)
Ha nincs színkódod, akkor egy kismillió színt tartalmazó füzetecskéből (olyan mint a hézagmérő-köteg) összehasonlítással kikeresik a RAL kódot, és az alapján kevernek. Ilyen kis füzet minden autótípusra van, ha ritka modellel jársz, akkor is nagyon nagy biztonsággal találnak színt.

Sajnos a legkisebb mennyiség 1 dl, ennél kevesebbet nem tudnak keverni és tölteni. 1-2 ezer Ft/dl, de sokáig eláll. Javasolt venni hozzá egy deci hígítót is, spéci többkomponensű festék, nem oldja akármi.

Ha csak kőfelverődést akarsz javítani, akkor nem érdemes sprével szórakozni, elég egy kis ecset. (A sprayt lefújod egy kupakba vagy bármibe)

Viszont venni mindenképpen spray-t éredemes, ugyanis a festék nyomás alatt nem köt meg, évekig eláll, viszont dobozban pár óra alatt megkeményszik, ha egyszer készre bekeverték. (Ha dobozban veszed, külön adják hozzá az edzőt, ami szintén nem áll el túl jól és nagyon pontosan kell adagolni, ami egy-két cseppnél nem túl egyszerű)

Előzmény: SzaboZE (231)