Mopi Creative Commons License 2002.02.05 0 0 8783
"Ha a rajzon a bal oladli felső rögzítés egyben elzáraj a vastag cső felső felét, akkor is a jobb felső fele nyitott. Ebben az esetben a füst miért menne a vékony csövön mikor a nyitottabb részen is kimehet. A vékony cső alja szerintem nem érhet bele az olajba, mert akkor a felmelegedésre reagálva inkább "kiköpködné" az olajat mintsem füst alakjában távozna. Jól gondolkodom??
A felmelegedés milyen hőfokú? - nagyon meleg nem lehet, mert elolvad a műanyag "kasztni" - nem??"

Az a rögzítés vékony! Nem fedi le a bal oldalt! (Olyan mintha egy biciklikerékben egy db küllő lenne [tudom, hogy ilyen nincs] és az tartaná a kerék közepét, a rögzítési pontot) Így érthető? Fogalmam sincs, hogy a füst miért a kis csövön megy ki, de ha kiveszem, akkor nem műxik. (Utána kell néznem ennek.) A vékony cső pedig majdnem teljesen lent van, kb 1 mm marad szabadon alul.
A melegedés jóval 100 fok fölött van, mert folyamatos 16V-nál felizzik(!) a kis cső, ha nincs olaj. De nem lehet túl meleg, mert a kis cső rögzítője műanyag és nem olvad ilyenkor. A mi Märlkin gépeink fémből vannak, így nem tudok a műanyagról nyilatkozni.
A pontos működésnek még utánanézek!

Előzmény: krupiz (8765)