luc72 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 8452
Sziasztok

Na most reagálok Deák úr írására.

Tehát amikor újra vasútmodellek gyűjtésére adtam a fejem akkor elkezdtem bejárni a Budapesti boltokat. Kérdezősködtem, nézelődtem, már ahol lehetett grimasz vágás nélkül.
Meg fordultam a Kálvária téren is, de hamar elvették a kedvem. Az erkelben én sajnos általában porul járok, pedig mindig kapnak tőlem egy új esélyt.( Most már nem lásd később.) És egyedül a Modell&Hobbynál álltak hozzám úgy ahogy azt elvártam. Mindent kivettek, megmutattak, elmagyarázták a H0ban a lehetőségeket, ki próbálhattam mindenféle mozdonyt, pedig utána semmit nem vettem. Másnap újra betértem, és további kérdéseket és próbákat tettem, de segítőkészek voltak ugyan úgy. Mint azt már említetem máshonnan legalábbis engem kinéztek. És szerintem azért mert én sportosabban szeretek lenni napközben, és nem öltönyben járok. Ehhez annyit, hogy van egy cégem amiben most 21 alkalmazottam dolgozik és alvállalkozóimon keresztül még legalább 50. De én mindenkinek ugyan az a hétköznapi srác vagyok, bármelyik alkalmazott jöhet hozzám segítségért, ha tudok segíttek és szívesen beszélgetek velük, kijárok velük dolgozni.. És szerintem ez az egyik ok, amiért a „nagy úrak” nem kezelnek vevőnek, hogy hétköznapian viselkedek. Ezért napközben így járok be a boltokba. Na de visszatérve a vasútmodellekhez. Az M&Hnak ezt a kedvességet eddig kb. 2.5 milkoval honoráltam vásárlás formájában, (RolandTT te hogy férsz el:-)))plusz most kezdtük H0 vasútmodell gyártásunkat, ami megint nem két fillér de ezt pont Deák úr tudja. Ennek dacára a napokban a fejemhez vágták, az egyik boltban, hogy ők olyan profik, így meg tudják állapítani ki az igazi vásárló. Tehát mint Matiz is írta nem számítok senkinek ott. Pedig ezt a pénzt én ott is elkölthetem volna. Elnézést, hogy így írtam és ide, de egyszerűen bosszant, hogy ma Magyarországon még nekem kell elnézést kérnem ha elakarom költeni a pénzem, abba a boltban ahol a Német árak felett árusítanak.

És egy tegnapi történet.

A ROCOtol meg van ugye a BR132 mozdonyom, Matiz indítatására úgy gondoltam írok egy cikket a BR130 történetéről, és ezt meg fejelvén egy objektív és egyben egy részletesebb összehasonlító tesztet a H0ban a ROCO, Brawa, exPIKO mozdonyokról, ill Ttben ROCO, BTTB. És ezt a cikket szerettem volna JSBnek mint referenciám tanulmányozásra adni.
Mivel JSBnek nincs Brawa eme mozdonya, így naivan felkerestem Erkel utcát Förserel. Elmondtam szándékom, mire közölték nem tetszésüket a fotózási, és méricskélési ötletemmel. (Nem értem mi káruk származott volna belőle.) Aztán meg akartak győzni, hogy ők jobban tudják, mint én (meg JSB) azt miszerint JSBnek van 132ese. Aztán szó szót követtet és a fotózást meg engedték, pedig már készültem dühömben azt mondani „tudjamit adjon egy 132est meg veszem.” Így ami foto készült a Brawarol azt nekik – köszönhetem-.
De végszóként lesz Brawa 132esem mert Németeknél évvégén akciózót a Brawa és így a boltokban is akciós áron volt, ezt átszámítva 22000 Ft körül alakul a nálunk 36000 Ft os mozdony.

Bocs a hosszúságért.

Ui.: Azért ezek után még annyi elvárnánk, hogy rendszeresen olvasol és válaszolsz itt a topicban.
Maradok Almádi Ferenc.