Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 8401
További gondolataim.

Mint a kereskedelemben dolgozó ember nap mint nap találkozom a következő mondatokkal:
-Hogy felment ennek meg annak az ára, mikor én gyermek voltam 300 forint volt egy NOHAB.

Van egy munkatársam, aki sok-sok év után most kezdi újra. Leültünk beszélgetni a témáról. MEG VOLT LEPŐDVE hogy mennyi egy modell, mert NEM GONDOLTA VOLNA. Ha bemegy egy boltba, megnézi a modelleket, csodálkozik az árukon. (Mert drágák sajnos.) Ezek után, az az eladó, aki egy epés megjegyzést is tesz, vagy "beszól" neki valamit, az nem való eladónak. (Megtörtént, megtörténik naponta 100x) Ismerem annyira a kereskedelmet (belülről) hogy tudjam: az ügyfélnek mindíg igaza van. Ezt a mondatot elfelejtették jó néhány hazai modellkereskedőnek megtanítani. (Attól, hogy ért a vasutakhoz, még nem lesz senkiből jó eladó!!)

-Ezt Németorstágban a kétharmadáért árulják!
El tudod képzelni, hogy ez így van, és nem csak heccből veszünk külföldről modelleket?

-A másik boltban olcsób!
A kereskedőkkel ellentétben a vásárlók járnak más boltokban is.

-Azt pedig mindenkinek tudomásúl kéne vennie, hogy a magyar piac nem elég nagy ahoz, hogy mindenből legyen a boltokban. Azt, hogy mi számít alapvető dolognak ebben a szakmában, azt bízzák inkább a kereskedőkre, ők jobban tudják mit keresnek az emberek és milyen gyakorisággal. Ha valamit sokan keresnek, azt előbb utóbb tartani is fogják, de egyéni igényekre marad a rendeléses megoldás.
Egyéni igényeinkről olvashatsz még a "digitális vasútmodellezés" topicban is. Egyet gondolj végig: ez a fórum nagyon-nagyon kevés embernek elérhető, a vasútmodellezés még kevesebbnek. Ha az itt jelenlevők többsége egyéni igénynek számit, akkor gondok vannak az egyik oldalon.

Az új asztalom lassan már 400 ezer Ft-ba lesz. Kis hal vagyok, hozzám se szólnak a modellboltban. Ennyit ér ma négyszáz ezer Ft, ha nem kell a vevő, akkor megyek máshova, köszönöm szépen; ne a kereskedő válogassa meg kit szolgál ki (és hogyan), inkább én választok.

üdv!

Előzmény: Deák Krisztián (8398)