etwg Creative Commons License 2002.01.09 0 0 8127
Szia Matiz,

Enyhén megleptél ezzel a nézettel. Még eddig nem fordult elö a kezemben Márklin mozdony ami bármiben is felülmulta volna a modern középmotoros meghajtásokat - (eltekintve attol, hogy a kisgyerekek is eltologathatják a Márklin mozdonyt a karácsonyfa alatt - éppenséggel lehetne rá egy madzagot is kötni, és ugy huzogatni).

Ebben a megállapitásban nem szoritkozom csak a ROCO-ra, de bármilyen egyébb mozdonyra.
SZerintem pontosan a Márklin a maga makacsságával, már régen csakis a mechanikai történelem könyvekbe valo, nem pedig egy terepasztalra. Amugy a már ök is rájöttek a megoldásaik hátrányára és nem egy uj modelljük Faulhaber motorral is a pultra került.

A hanggenerátort, meg a fényeket azért nem illik összekeverni a mozdony tulajdonságaival, mert azokat be lehet szerelni bármilyen mozdonyba, még olyanba is amelyik alig müködik.
Nemrégen probáltam egy ROCO váltoáramu (azaz Marklin kompatibilis gözmozdonyt), nem akartunk hinni a fülünknek, hogy azon a mozdonyon még az áramszedö papucs sem csapott zajt, igy az ESU hangenerátor remekül volt hallhato (amennyiben egy néhány öregebb Márklin mozdony éppen nem volt uton, és a zajával nem nyomta el az ESU hangját).

Erröl csak ennyit. A Marklin sokkal jobban tenné ha tényleg a modellek minöségére koncentrálna, nem pedig a világitásra meg a hangra, söt esetleg finomabb kerekeket is csinálhatna, meg egynéhány mozdonyon olyan vezérmüvet mint az eredetin van, nem pedig olyat ami a formatervezönek jobban tetszik.

Előzmény: Törölt nick (8125)