JSB Creative Commons License 2002.01.06 0 0 8045

Nem direktben vasút, de mégsem off!

A lap és a katalogus két külön dolog.

Az újság nem más terméket kíván eladni(eltekintve a reklámtól), hanem közöl híreket, tényeket, történelmet, stb. Előállítási költségei vannak (több mint elég) és vonatkozik rá a nemzetközi jogban kialakult halom törvény, amit józan eszű és tisztességes ember anélkül is ismer, hogy a paragrasokat sulykolnák belé. A lap (valamennyi) abból él, hogy mnegveszik. Másolása törvény szerint bárhol a világon , tilos. Erre egyesek - mert az arcátlanságot összetévesztik az élelmességgel - fütyülnek.
A katalogusok esetében előfordul, hogy kikötik, nem másolható. Van amikor a sokszorosítást szinte elvárják, hisze egy más termék eladása céljából nyomták. Informative tovább adható, de ha valaki maga haszonszerzési szándékkal emel ki részeket, jogot sért, mert saját üzlete érdekében ügyködik. Ilyenkor kell az eredeti tulajdonos hozzájárulása.

Újságok, még kivonatosan sem másolhatók, kivéve, ha sajtószemle céllal tszik.

Ezt még magunkfajta vasutasnak is illk tudni, hiszen nem kevesen publikálunk és a törvény (az erkölcsi és a hatósági)és jómodor ismerete és gyakorlása még nem ártott senkinek.