Sziasztok!
Velem a következő érdekes esemény történt a budaörsi Fosanban. Tegnapi napon (2001.12.22.) bevonszoltam magamat dolgozni, mivel gondoltam, felmondási idő ide vagy oda, utsó napomat azért illenék ledolgozni (hmm, én, a kis lelkiismeretes...). Szal bevágódtam, becsekkoltam, hogy megjöttem. Ezután elindultam a kib... hosszú úton, hogy eljussak az osztályra, ahol dolgoztam (fehéráru vagy háztartási gépek). Összes tegnapi tevékenységem egy villanyborotva eladása volt, összes munkaidő kb. 5 perc.
Sikerült összeismerkednem az áruház új igazgatónőjével, egy bizonyos Bors Kingával, aki kis túlzással éppen hogy csak leveri a 150-es lécet a fejével. Ebből már lehet következtetni arra, hogy a csajnak lehet valami "enyhe" kisebbségi komplexusa.
Az eset a következő volt. Jött a csaj, megkérdezte, hogy ezen az osztályon dolgozom-e. Mondom persze, aztán bemutatkozott, lekezeltünk. Mondta, hogy mutatni akar valamit. Mondtam, jó, csak ki kell szolgálnom egy vásárlót. De őt ez nem izgatta, mert valami kib... érdekeset akart nekem mutatni. El is vezetett arra a helyre, ahol a fagyasztóládák vannak, mellesleg ott van egy eladópult is. A kedves kollégák, akik újak az osztályon, csöppet szétdobálták a használati utasításokat és a garjegyeket a fagyláda tetejére. Upsz, pöti malőr! Kérdezi az izgatónéni, hogy ez szerintem itten normális-e. Mondom, hogy mint sokminden más, ez sem normális. kérdezi, hogy akkor ezzel most mi lesz. Mondom, hogy most semmi, mert ki kell szolgálnom egy vásárlót, aki rám vár. Ja, mert egy kollégám épp ebédelni volt, egy a raktárban, én meg kint az osztályon virítottam egy másik kollégával. Nos, ugye négy ember, egész napra nem igazán elég egy ekkora forgalmú áruházban, aranyszombaton. Eladó alig, vásárló kurva sok, nem győzni munka...:o)))
Szóval asszem ott tartottam, hogy megismertem izginénit. Jó, megmutatta rendetlenség, ok. Kell csinálni ezt valamit (copyright by Gerald de Bordelon)rendetlenséggel. Ok! Én vissza akartam menni vásárlóhoz. És most kell kapaszkodni! Elém áll a picsa a tenyerét rányomta a mellkasomra, engem azonnal elöntött a forróság (hú, milyen szexuális, mi?), mert majdnem megütöttem már! Mexólal, hogy "Te nem mész sehova, MOST azonnal fogod magad és összepakolsz!!!" Hoppááááá! Hö, kicsit, erős, mi? Ránéztem és azt mondtam: "Úgy érted, hogy legyek szíves összepakolni?" Nem vagyok egy ideges típusú ember, de az emberi hülyeségnek és a TAPLÓSÁGNAK eme magas foka már kívánnivalót hagyott maga után. Szóval a picsa reakciója az volt, hogy "most akkor el kéne döntened, hogy itt akarsz-e dolgozni vagy nem." Mire én: "Hát, az az igazság, hogy én nem akarok itt dolgozni, ezért is adtam be a felmondásomat. Jelenleg felmondási időmet töltöm és ma vagyok itt utoljára." Korrekt, diplomatikus válasz, nemde? Erre a picsa, kikerekedett szemekkel, vérvörös aggyal: "Hát jó, akkor tűnés innen, többet nem akarlak meglátni az áruházAMban!!!" Wow, ez aztán már nő a javáből. Kicsi a bors, de nagy a pofája. És még mellé mekora paraszt. Aztán nevetve továbbindultam, mondtam, hogy én is így gondoltam, további jó munkát kívántam neki és miközben a vásárlók gyűrűje kezdte szegény csöpp kis Bors Kingát körbezárni, én angolosan távoztam.
Hát ennyi volt az én kis történetem az Auchanban. Ja, és ugye minden történetnek van tanulsága is. Az enyémnek a következő:
1. Ne menjetek dolgozni az Auchanba, könyörgöm!!!!!!!!!!!!!!
2. Mert csak rabszolgák lesztek.
3. Régi igazgató el, új jön, nem tetszik a pofád, másfél évi melódat így értékeli. Ember ez?
4. Akármennyire is ő akar lenni a "basszájba" (tk. a legnagyobb), kisebbségi komplexusát a beosztottakra kivetítve kirúg mindenkit, aki nem tetszik neki.
5. Ezzel párosul a felelőtlensége. Vezető létére mérlegelni kellene, hogy mikor ilyen nagy a forgalm, akkor mi a fontosabb: kiszolgálni vagy rendet rakni.
6. Teplóság, parasztság, unintelligencia, műveletlenség. Akármennyire is ő a valaki, egy szaros kis "légyszi"-t azért oda lehet köpni a mindat végére.
7. Intelligens vezető létére nem a vásárlók előtt kellene csinálni a hepajt, nem?
8. Ennyit a Fosanról
9. Szevasz Bali!
10. Szevasz mindenki, és ne feledjétek: az Auchanban nem csak az árak járnak a földön, hanem a színvonal és a dolgozók megbecsülése is.
Baráti üdvözlettel: Funky bácsi