V46 021 Creative Commons License 2001.11.21 0 0 7231
Nekem is hazaért a Szilim.
A kaszni szép kidolgozású, szép élek és sima felületek nem úgy mint a Csörgőnél. Öntési illsztés csak a homlok lámpáknál látható. A festése nagyon jól sikerült, szép a gép összhatása is. A légtartók, akkuszekrény, forgóvázkeretek a műanyag saját szine, ezeket lehet hogy inkább át kéne fújni.
Az utólag felrakható alkatrészek száma nagy, elég részletes, de az öntés az már nem olyan jó. Lehet majd néhány órát bíbelődni vele, mire az ember fia kiszedi a lényeget az öntési maradékból.
De nagyon szép a modell.
A hajtás az viszont nagy csalódást okozott. Az őt polusú, lendkerekes motor kivételével ua. mint a Csörgő. Ha jól tudom H0-ban 1mm külömbség lenne a két tipus között,(1346 és fél szegecs). A fogaskerék tengelyek illesztésével viszont nagy baj van, pedig az alkatrészek a régiek. A belső tengelyek "fog ugranak", ettől a járása a gépnek darabos, és csúnya hangja van. Remélem ez gyerekbetegség, és hamar gyógyul. Én meg előszedem a régi csörgő alkatrészeket, és valahogy futóképessé kell tenni a mozdonyt, mert nem vitrin modellt szerettem volna.
Azért örülök neki, hogy mostmár illen is van.
(Hosszú lé vége)
Előzmény: BoGar (7227)