SharkL200 Creative Commons License 2001.11.20 0 0 4788
GPS infok 3.

további funkciók:

1. Waypoint: Létrehozhatsz Way point -okat. 1 waypoint 1 GPS koordináta. A létrehozás lehet úgy, hogy te megadod a pontot vagy elmented az adott poziciódat. A waypoint elnevezhető, szimbólum rendelhető hozzá. 1000 waypoint tárolható.

2. Tour: a tárolt waypointokból magad összeállíthatsz útvonalakat, Itt vigyázni kell, hogy a sorrendet jól határozd meg. Pl. letároltad a kocsid helyét, a sátor helyét, a peca helyed stb. akkor ebből különböző útvonalakat hozhatsz létre. 10 útvonal tárolható.

3. projekt: tudsz waypointot generálni úgy, hogy a jelen pozicióhoz képest hány méter előre, tájoló szerinti fok, magasság megadásával kiadja a kívánt poziciót.

4. A GPS képes tárolni az általad megtett útvonalat. Pl a kirándulás elején törölsz, folyamatosan tárolja a túrádat és kirajzolja, merre jártál. Bármikor megfordíthatod, hogy az eddig megtett úton visszavezet. Az ilyen túrákat is el lehet menteni.

5. GOTO: kiválasztasz egy waypointot, goto funkcióval kirajzolja az odavezetó utat. Geocaching, GPS challenge ezt a funkciót használja.

6. Egyéb funkciók:
- idő: magától beáll a pontosidőre
- magasság mérés
- sebesség mérés, kiválóan kimérhető az autód kilométer órájának pontossága
- átlagsebesség
- túra össz idő
- napkelte adott pozición
- napnyugta adott pozición
- drágább gépek barométer információkat, és ezáltal időjárás előrejelzést is adnak.

7. Az útvonaladat nézheted a saját haladási irányod szerint vagy állandóan északhoz igazítva.

Röviden ennyi fejből. Este megnézem, kimaradt-e valami fontosabb funkció. Végülis a fentiek alapján már az alap GPS funkciók elláthatók.

folyt. köv.