vorc Creative Commons License 2001.11.19 0 0 4759
Téli túra a Balaton felvidéken

Tisztelt Off-Road és GPS nemzedék!

Egy újabb alkalom kínálkozik a terepjárós barátok számára, hogy összemérjék tájékozódási és technikai felkészültségüket egy egynapos túrán a Balaton felvidék lankáin. Ez az esemény az augusztusban már egyszer megrendezésre került Bakonyi felfedező túra sikerének eredményeképpen jön létre és az apropót az év végi kétnapos nagy országjáró GPS verseny, szolgáltatja. Ez jó alkalmat ad egy edzésre a navigációs feladatok begyakorlására és az ellenfelek erőviszonyainak felmérésére is.
A túra két külön kategóriában indul és szeli át a térképet a rajttól a célig, mivel a kettő nem ugyanott lesz. Magyarán eljutni „A” pontból a „B”-be úgy, hogy közben az összes megadott érintési pontot fel kell kutatni.
Az egyik kategória a térképi navigálás alapján tájékozódik, amelyhez a résztvevőknek szükségük lesz egy Balaton turista térképre, tájolóra vagy iránytűre, esetleg vonalzóra és íróeszközre. Feladat: a térképen jelölt pontok sorrendben történő felderítése meghatározott szintidőn belül az előre megadott fok és távolságadatok kiszerkesztésével. Az érintési pontok száma 11db + a cél megtalálása. Az össztáv kb. 60 km.
A másik kategória a GPS használatára épülő feladatokkal birkózik meg. Az itt résztvevő versenyzőknek 15db érintési pontot + a célt kell felkutatniuk tetszőleges sorrendben a rendelkezésre álló szintidőn belül. Az össztáv kb. 70 km.
A túrán résztvevő járművek egyszerre és egy időben rajtolnak a Starthelyről, ki-ki saját belátása szerint állhat neki a feladat teljesítésének, saját útvonalterve alapján szabadon. A hibapont nélküli teljesítés feltétele az összes megadott „KP” érintése (KP kihagyása KP-nként 60 perc büntetőidő) és a megadott szintidőn belüli célba érkezés.
A célba érkezés után még egy feladat vár a résztvevőkre és ennek eredménye hozzáadódik az addigi hibapontokhoz. A versenyzők egymást is segíthetik a cél elérésében, ha egy jármű elakad és egy másik a segítségére, siet a mentő jármű 30 perc bónusz időt, írhat jóvá a célban, persze ehhez a mentett járműnek is célba kell érkeznie, és a mentés tényét a menetlevélen jegyzőkönyvezni kell a felek aláírásával. Ugyanazon jármű többszöri mentése csak egyszer érvényesíthető a mentő jármű részére. A célba érkezés után elfogyasztott meleg vacsora után az eredményhirdetésre még aznap este sor kerül és remélhetőleg mindenki hazaér még az este folyamán.
Nevezési díj:7000 Ft/autó 2 db vacsorajeggyel.
A túrán csak 4X4 hajtású (terepjáró) járművel lehet részt venni 3500 kg össztömegig.
A találkozó helyszíne: Csór 8sz. főút Csóri Csuka Csárda.
2001. december 15. (szombat) -7:30--8:30 érkezés regisztráció, nevezés
-8:30-tól eligazítás
-9:00 Rajt
kb. 16 órától célba érkezés, vacsora „+ feladat”
kb. 20:00 eredményhirdetés
A cél valahol a Balaton felvidék „közepén” lesz. Szállástippekért és egyéb információért hívhatod:
30/9329-329, vagy 20/9879-952
Jó felkészülést és eredményes versenyzést kíván:
Görbicz Lajos