ppapa Creative Commons License 2001.11.14 0 0 157
Újabb híradás a Tóth József utcából:

A tegnapi hozzászólásomban említettem, hogy két nyers folt maradt az "Új Németh" homlokzatán. Ma próbáltam utánajárni a dolognak.
A házon serénykedő mesteremberek nem tudtak kielégítő magyarázatot adni a nyers részek titkára, de most alaposabban átnézve az épületet, egyre inkább az a meglátásom, hogy a kérdéses részeken a régihez hasonlatosan valamiféle manzárdtetős kiépítés lesz. Igaz, hogy különösebb funkció nélkül, de a régi ház hangulatához illően.
A mesteremberek azért se tudtak segíteni, mert más szakmák képviselői voltak. A belső szakipari munkákat végzik nagy ütemben, úgy hogy nagyon valószínű a közeli átadás.
A nyílászárok az épületen belül a helyükön vannak, a fűtéshálózat, víz-, villanyvezetés késznek tűnik, itt-ott még hegesztgetnek, a különféle falburkolatokat szerelik, a padlóburkolat viszont még hiányzik.
A belső falak világossárgára vannak festve, a nyílászárokon a sötétzöld dominál, nagyon csinos lesz az egész. Keresve valakit, aki pontos választ tudna adni az utcafrontos kérdésemre, bementem a nagyterembe is, az is (a padló kivételéve) már majdnem kész. Nagyon mutatós a terem tetőszerkezete, ugyanis az ácsszerkezet a szarufákon kívül hajópadló burkolatot kapott, az összekötő- és kitámasztó gerendák szabadon látszanak. Nagyon szép volt így a nyers fenyőfát látni, sajnos már elkezdték lefesteni és a szarufák ott is a sötétzöld, míg a hajópadlórészek szürkéskék színt kapnak. Nekem ugyan jobban tetszett volna valami barnás pácolás, de biztos az egész ház homogén színvilága volt a szempont, vagy talán színpadtechnikai oka van?
Ami a régi házból egyedül megmaradt, az a színpad. Az őrzi a régi idők emlékeit.

ppapa