villa Creative Commons License 2001.11.07 0 0 31
Beköszöntő.
Úgy gondoltam, és ez egyre többekben is megfogalmazódott, hogy Budafok - Téténynek szüksége lenne egy valódi, gyűjtő, befogadó, pozitív szemléletű törzsasztalra, ahol mindennapjaink apró-cseprő ügyei mellett megbeszélhetjük a közélet eseményeit éppúgy, mint megismerkedhetünk kerületünk értékeivel, helytörténetével, hagyományaival, kultúrájával, de beszélhetünk a város alakulásáról, fejlődéséről és neuralgikus témáinkról, így környezetünk állapotáról, teendőinkről. Mindez egy hosszú mondatba foglalva, persze nem fért bele a topic címbe, de elsősorban ezeket gondolom, javaslom itt napirendre venni és ezzel kapcsolatban álló embereket meghívni és persze sok mindenki mást, kerületieket, vagy akik csak érdeklődnek utánunk, korábban itt laktak, emlékeik vannak.
Csak röviden magamról, hiszen a helyi olvasók nagy része talán ismer, 15 éve élek a kerületben, ami nem nagy idő, de mégis lokálpatriótának érzem magam, annyira megismertem, megszerettem a kerületet, ezt írtam már '94-ben is leköszönő képviselőként az önkormányzatiaknak. A 89-94 közötti rendszerváltó időszak után tovább dolgozom a kerületben, amolyan civil közemberként, civil szervezetekben, másutt, az önkormányzatban csak amolyan külsősként. Emellett más civil szervezetekben is érintett vagyok, amelyek már országos orientációjúak, és persze tanítok, kutatok a Műegyetemen és ott is sok egyébbel is foglalkozom.
Szeretném tehát, ha beindulna itt egy igazi fórum, nem feltétlenül napi hozzászólások százaival, vagy csevegéssel, de néhány aktuális, fajsúlyos vagy kevésbé, de sokakat foglalkoztató ügy áttekintésével és folyamatosan helyi kultúrális, történeti értékeink bemutatásával. Utóbbi szempontból is nagy kincsestár kerületünk és messze nincs kihasználva, bemutatva a már feltárt sok érték, anyag.
Persze várom a javaslatokat, az észrevételeket, merre menjünk, és azok csatlakozását, akik eddig is nézegették a kerületi vonatkozású topicokat, de belépni, hozzászólni nem akartak.
Mészáros Péter