MAREZ Creative Commons License 2001.10.31 0 0 6859
Az alábbi címen találhatsz egy teljes specifikációt egy Lenz kompatibilis rendszerről a szerző szerint megépíthető és működik is.

http://www.extra.hu/gpetya/vasut/vasut.htm

Talán érdemes elovasni, bár én nem javaslom, hogy magad állj neki egy digitális rendszer felépítéséhez. A digitális átállás valóban sokba kerül. Érdemes modulárisan gondolkozni ehhez tökéletes alapot nyújt a Lenz bár itt is vannak start set-ek amit érdemes megfontolni. van Compact csomag ez gyakorlatilag a Roco alapkészlettel egyenértékű (lokmaus 2 stb..), illetve a set 01 ami már pl tartalmaz feedback buszt is és a LI100-al tudsz PC-vel kommunikálni plussz ehhez kell egy software is a legjobb a TrainController, ha a váltókat is szeretnéd vezérelni még néhány ls100 vagy ls110-re is szükséged lesz (4 váltót, jelzőt stb tud egy vezérelni). Ls 100 nélkül a szoftverrel együtt a dolog 200.000 ft körül van. ezek után még vásárolnod kell dekódereket ami 8000 ft-nál keződik (2-3000 ft tényleg jó lenne).A set 01 tartalmaz egy dekódert is.A Roco alapkészlet 36.000 ft körül van, de sokkal butáb, mint a Lenz pl: nincs szétválasztva a mozdony illetve funkcionális címek, nincs feedback stb, de teljesen kompatibilis a Lenz-el.
Az Uhlenbrock egy másik kategória ott nincs szükség modulokra mindent megkapsz egyben hasznos lehet, ha többfajta rendszert szeretnél együtt használni (dcc, motorola stb ). Bár olvastam, hogy egyeseknek néhány dekódert tönkretett.Az ár a Lenz-el van közel azonos szinten, mo-n eddig az Erkel utcában árusították.

Ha érdekel
Lenz címe:
www.digital-plus.de
www.lenz.com

egy érdekes fórum:
www.worldrailfans.com

Uhlenbrock címe:
www.uhlenbrock.de

Szerintem a Lenz a legjobb megoldás, kiforott, megbízható technológia.bár ez egy olan dolog, mint az autó: kinek az Audi kinek a BMW.

Remélem segített.

Előzmény: UBa (6845)