etwg Creative Commons License 2001.10.31 0 0 39778
Szia marslako

én a venuszrol probalok válaszolni a köv. kérdésedre:

Nem tudja valaki, hogy a lengyelekhez is eladni kívánt olasz mozdonyokon kívül mi más lehet egy ilyen tendernél esélyes???

Hát ha SKODA-nak nem lennének annyira ütödött vezetöi (meg ugye nemzeti gög, mert miért kooperálnának ök az ADTRANZ-zal stb. mikor ilyen jo dolgokat gyártanak egyedül), akkor már fél Europa SKODA mozdonyokkal rohangálna, mert nekik van (még mindig) a legnagyobb tapasztalatuk többrendszeres gépekkel (csak igen kevesen értékelik), 1975 ota egy csomot már sinre is tettek, az összetörötteken kivül szinte mindegyik müködik, és igaz, hogy egy pár évvel öregebb a technologia (de ma már a mikroprocesszor is benne van), de eléggé megbizhato, nagy részben csavarhuzoval meg kalapáccsal javithato (SZU követelmény - de Amerikában sem lenne más).

Ahogy azonban ismerem a szlovén mentalitást (minél kisebb egy nemzet annál nagyobb az önbizalma meg a büszkesége) biztos, hogy a legdrágább megoldást fogják majd választani, hacsak nincs a két jövöbeli partner között valamilyen kiegyenlitetlen ügy.

Előzmény: marslakó (39767)