mekklátja Creative Commons License 1999.03.02 0 0 16
Kedves shadowrun!

A barátodat őszintén sajnálom, ha ez a disznóság megtörtént vele. Mivel engem, szerencsére, hasonló atrocitás még nem ért, ilyenkor a kívülről gondolkodó "okosságával" mindig azon tökölök, hogy hogyan lehetett ezt vagy azt megcsinálni, mert így leírva a történet teljesen abszurd. Főleg abban a világban, ahol egyébről sem papolnak, mint "az egyén személyiségi jogairól". Nem lehet, hogy a barátod egyszerűen nem tudott élni az egyébként meglévő (esetleg nem ismertetett) lehetőségeivel/jogaival? És ezzel éltek vissza az illetékes "szervek"? Ami, persze, a felelősségüket egy szemernyit sem csökkenti.

Mindazonáltal a kérdés ilyen formában való felvetése szerintem helytelen.

Természetesen jogrendszer van, mint ahogy minden államban az van. Még Hitler Németországában is az volt. A kérdés csak az, milyen az a jogrendszer, ki(k) és ki(k)nek érdekében hozza(ák) a törvényeket/jogszabályokat, amelyekből a jogrendszer összeáll.

A második kérdés pedig az, betartják/tartatják-e a hivatalos "szervek" az egyébként akár jó, akár rossz jogszabályokat. Ha nem, akkor - laikus fejjel - nem tudom elképzelni, hogy a srác ne tudna valamilyen formában jogorvoslatot találni. Ennek véleményezésére MaCS Tasztaltárs lenne az illetékes.

mekkÜdv

Előzmény: shadowrun (-)