etwg Creative Commons License 2001.10.08 0 0 6323
Szia crash__override

csak egy kommentár:
"Az a kerdesem a DCC-t nyuzokhoz, hogy hogyan muxik az, hogy a piros jelzo elott megall a vonat DCC-rendszerben. Siman szakaszolas ? Nem "felejti" el akkor a dekoder a mozdony cimet ? Esetleg automatikus lassitas ? "

Ha DCC-röl beszélsz akkor ugye tudod, hogy az a mozdonyvezetö, aki a vezérlöt tartja a kezében. Ha egy mozdonyvezetö pirosat lát, akkor abbol az következik, hogy meg kellene állnia.
Ilyen egyszerü a dolog, ha meg nem láttál mozdonyvezetöt, akkor majdnem felesleges DCC-röl beszélni, hiszen ahhoz, hogy egy vonat megálljon egy piros elött, bármilyen rendszerben elég egy (kapcsolt) szakasz.

A viccet félretéve, egy hibrid megoldás igencsak drága (meg szerintem igen nagy marhaság), azaz DCC vonatokat a forgalom szerint vezérelni (automatikusan megállitani a jelzö elött, stb.) Ezt minden analog rendszer tudja sokszor sokkal jobban, mindenképpen sokkal olcsobban!!!!!
Ennek ellenére sok gyár ajánl ( zsebeink rovására) bonyolultabbnál, bonyolultabb megoldásokat a vonatok a mozdonyvezetötöl független befolyásolására (csak azt nem mondja el senki, hogy akkor mi a fenének a drága mozdonyvezetö).

Nézz be a Lenz, a NMRA a MIBA DCC sitejaiba.

A modern dekoder nem felejt, nem beszél vissza, csak mindig azt mondja, hogy még ez meg az kell hozzá, hogy jobban müködjön. Ez benne a jövö.....

Előzmény: crash__override (6321)